
Mutfağın Olmazsa Olmazı Yumurtaya Dair Pratik Bilgiler
Çoğu yemeğin yapı taşı yumurtalar bazen soyarken, bazen de kokusuyla insanı çileden çıkarabiliyor. Burada yumurtayla aranızda dostluk anlaşması yaptıracak püf noktalar bulacaksınız:
1. Yumurtanın taze olup olmadığını içi su dolu geniş bir kaba atarak anlayabilirsiniz. Yumurta dibe batıyorsa taze, yüzüyorsa yenebilir, suyun üstünde kalıyorsa bozulmuş demektir.
2. Haşlanmış yumurtanızı hangi kıvamda seviyorsunuz? Bu tablodaki süreler istediğiniz kıvamı yakalayabilmenizi sağlayacak
3. Haşlanmış yumurtayı yarısı dolu bir su bardağına koyup hızlıca çalkaladıktan sonra kolaylıkla soyabilirsiniz.
4. Veya haşlamadan önce yumurtanın dibine ufak bir delik açarak soymak için kolaylık sağlayabilirsiniz.
5. Düşen yumurta kabuklarını, parmağınızın ucunu ıslatarak kolaylıkla yemeğin ya da harcın içinden alabilirsiniz.
6. Yumurtanın sarısını pet şişe yardımıyla kolaylıkla ayırabilirsiniz.
7. Yumurtaları buz kalıplarında dondurarak daha uzun süre taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.
Yumurta Kokusunu Engelleme Yolları
Haşlanmış yumurta kokusunu azaltmak için yumurtayı kaynar suda haşlamak yerine su kaynadıktan sonra ateşi kapatın ve çiğ yumurtaları sonradan içine koyun. Sıcak suyun içinde 10 dakika bekleyen yumurtalar yoğun ısıya maruz kalmadan, yani çok fazla hidrojen sülfür gazı oluşturmadan pişecektir. Bu da kokuyu azaltacaktır. Yumurtalarınızı haşlandıktan sonra soğuk suyun içinde bekletmek de yumurta kokusunu azaltma konusunda işinize yarayacak bir başka yöntemdir.
Bulaşıklardan yumurta kokusu nasıl çıkar?
Tabaklara sinen kokuyu çıkarmak için; çeşme suyunu bir kap içine koyup içerisine 2-3 damla çamaşır suyu damlatarak tabaklar yıkanabilir. Burada önemli olan detay bulaşıklar soğuk su ile yıkanmalı, sıcak su ile yıkanmamalı. Sıcak su ile yıkanan kokulu bardak ve tabaklar kokuyu dışarı atmaz. Bulaşıklarınızı yıkarken soğuk su içerisinde elma sirkesi kullanmak da işinize yarayacaktır.
No more pages to load
No more pages to load