Yeni Doğan Bebek Bakım Rehberi

Yeni doğan bebeklerin heyecanı çok olduğu kadar bakımı da zordur. Eğer ilk kez bebek sahibi oluyorsanız Yeni Doğan Bebek Bakım Rehberi tam size göre...

Yeni doğan bir bebek ağladığında bu ne anlama gelir? Bez değişimi yaparken nelere dikkat edilmeli? Yeni doğan bir bebek nasıl giydirilir? Bebek bakımı nasıl yapılır? Yeni doğanlar ile ilgili bu soruların ve merak ettiğiniz daha nicesinin cevabını Yeni Doğan Bebek Bakım Rehberi  yazımızda sizlerle paylaşacağız.

9 ay boyunca bin bir zorluklar ve yoğun duygularla geçirdiğiniz onca anın sonunda bebeğinizi kucağınıza aldığınız o anın paha biçilemez olduğunu biliyoruz. Diğer bildiğimiz şey ise eğer ilk kez çocuk sahibi oluyorsanız bebek bakımının ne kadar zor olduğu. Bu konuda sizlere yardımcı olacak Yeni Doğan Bebek Bakım Rehberi hazırladık.

Yeni Doğan Bebek Bakım Rehberi Neler İçerir?

Yeni Doğan Bir Bebek Nasıl Yıkanmalı?

Her şeyden önce yeni doğanların vücutlarının oldukça hassas olduğunu unutmamalısınız. Bu yüzden onları tutarken oldukça nazik davranmaya özen gösterin. İlk olarak yavaşça başını tutun, kolunuzu bebeğinizin boynunun alt kısmına yerleştirerek boynunu kavrar bir pozisyona gelin. Diğer elinizle bebeğinizin poposundan tutun ve tüm vücudunu yavaşça kaldırın. Bu esnada alçak bir ses tonu ile onunla konuşmanız bebeğinizi sakinleştirecektir. Bebeğinizi yıkarken sakin ve neşeli olmaya gayret gösterin. Sizden aldığı enerji ile o da oldukça mutlu olacak ve sakin kalacaktır.

yenidogan-bakim-rehberi-metin

 

Ağlayan Bir Bebek Nasıl Sakinleştirilebilir?

Yeni doğan bebeklerin bakımında en zor olan kısım ağlamalar dersek abartmış olmayız. Özellikle yaşı dolmayan bebeklerde sorunu sözlü olarak dile getirme olmadığı için bebeğinizin sorununun ne olduğunu anlamak oldukça zor ve tamamen sizin sezgilerinize bağlı. Genellikle yeni doğanlar acıktıklarında ya da gazları geldiğinde ağlar. Bunun dışında sebepsiz ağlamalarda yeni doğanlarda sıkça görülür. Bu onlar için bir çeşit enerji boşaltımıdır. Bebeğiniz ağladığında yapmanız gereken şey sakinliğinizi korumak ve bir süre onu yalnız bırakmak. Sonrasında ise kucağınıza alıp sakinleştirebilirsiniz.

Yeni Doğan Bir Bebeğin Gazı Nasıl Çıkartılır?

Öncelikle gaz oluşumunun neden gerçekleştiğini bilmekte fayda var. Besin aldıktan sonra yutulan hava gaza neden olmakta. Yetişkin olarak bizlerde bu durum bebeklere nazaran çok daha az gerçekleşse de bilhassa yeni doğanlarda bu durumdan fazlasıyla gerçekleşmekte. Gazı çıkarmanın en kolay ve etkili yolu bebeği sırtı dik olacak şekilde kucağa alıp sırtına nazik vuruşlar gerçekleştirmektir. Bu süreçte başını dik tutması için yanağınız ya da dudağınızla bebeğinizin başını destekleyebilirsiniz.

No more pages to load

No more pages to load

googletag.pubads().definePassback('/184585439/out_of_page', [1, 1]).display();