
Sağlıklı İftar Sofrası Önerileri
Ramazan denilince hem içimize bir huzur ve sakinlik geliyor hem de uzun süre aç kalacak vermenin olduğu sıkıntıyı bünyenizde şimdiden hissetmeye başladıysanız sağlıklı iftar sofrası önerileri ile bu sıkıntıları ortadan kaldırmanız mümkün hale gelecek. Oruç tuttuğunuz zamanlarda gün boyu süren açlık özellikle sistem salgılarının da etkisi ile iftara doğru çok üst bir seviyeye ulaşır. Çok fazla miktarda çekilen bu açlık sebebi ile kişi bünyesinde çok aşırı gıda tüketimine ihtiyaç duyduğu hissine kapılır. Bilinçsiz bir şekilde tüketilen fazla miktarda gıda ise hem kilo açısından hem de sağlık açısından birçok olumsuz probleme yol açar.
İftar sofralarımızda neredeyse bir kuş sütü eksik oluyor. Kurulan o muazzam ve detaylı iftar sofralarında gün boyu aç kalınması değil vücut sağlının korunması dikkate alınmalı, yemekler ve tüketim bu düşünce çerçevesinde ilerlemeli. Seçeceğiniz doğru gıdalar ile sağlıklı bir ramazan ayı geçirmeniz ise oldukça mümkün olacaktır.
BUNUDA GÖRMELİSİNİZ:https://kadin.com/eski-iftar-sofrasi-adetleri
Sağlıklı İftar Sofrası İçin Neler Yapılmalı
- Kalınan onca aç saatten sonra orucunuzu su ya da hurma ile açmanız yerinde olacaktır. Hatta öncelikle bir bardak su tüketerek bir süre beklemeli böylece metabolizmanızın çalışmaya başlamasını sağlamalısınız. Ayrıca içtiğiniz suyun çok sıcak ya da çok soğuk olmamasına dikkat etmelisiniz. Eğer hurma tüketerek başlamak istiyorsanız mutlaka miktarına dikkat etmelisiniz. Oldukça kalorili olan hurmanın en fazla 3 adet tüketilmesi yerinde olacaktır.
- Orucunuzu sağlıklı bir şekilde açtıktan hemen sonra çorba ile menüye başlamanız yerinde bir seçim olacaktır. Hatta mümkünse çorba içtikten sonra bir süre yemeğe ara vererek midenizin çorbayı sindirmesine izin vermelisiniz. Böylelikle hem çok daha kolay doyma hissi yaşayacak hem de sindirim sisteminiz için olumlu bir davranış sergilemiş olacaksınız.
- Ağır yağlı yemeklerden mutlak suretle kaçınmalısınız. Midenizin saatlerce aç kalması birden tükettiğiniz gıdaların midenizi yormasına neden olacaktır. Bu sebeple mümkün mertebe çok salçalı ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Böylece sindirim sisteminize zarar vermemiş olacaksınız. Daha hafif ve sağlıklı sebze yemekleri tercih edebilirsiniz.
- Eğer ızgara et tüketme şansınız var ise ana yemek tercihinizi ızgara bir et ve salata olarak tercih edebilirsiniz. Hem doyurucu hem de sağlıklı olan bu beslenme şekli ile ramazan ayını sorunsuz olarak geçirmeniz mümkün olacak.
- Et ve sebze tüketimini haftalık bir dengeye oturtmalısınız. Sadece et ya da sadece sebze tüketimi yapmayarak dengeli bir şekilde beslenmek vücut sağlığınızı korumak adına oldukça önemli.
- Gazlı içeceklerden mutlaka uzak durmalısınız. Zaten boş olan midenizi gazlı içecekler ile doldurmanız sağlığınızı olumsuz yönde etkileyecektir. Bunun yerine bol su ve ayran tüketerek vücudunuzun su ihtiyacını doğal yollardan karşılayabilirsiniz.
- Bol şerbetli ve ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar tüketmelisiniz.
- Özellikle iftarda bol salata tüketerek bağırsaklarınızın da zarar görmesini engelleyebilirsiniz.
- Yemekten sonra yapacağınız hafif tempoda bir yürüyüş ise size ihtiyacınız olan enerjiyi geri kazandırmak için birebir olacak.
No more pages to load
No more pages to load