Ramazan’da Mide Rahatlatıcı Çaylar

Ramazan boyunca yemek sonraları mide rahatlatan bu çaylara çok ihtiyacınız olacak. Detaylar yazımızda.

Yemeklerden sonra midenizi rahatlatmak ve sindiriminizi kolaylaştırmak için maden suyu ve talcidin yanı sıra şifalı bitkiler ile üretilen çayları da deneyebileceğinizi biliyor muydunuz? Özellikle önümüzdeki Ramazan ayı içerisinde tutulan oruçtan sonra mideye bir anda gıda ve sıvı alınması hafif de olsa mide ağrılarına sebep olabilir. Bu yazımızda sizler için Ramazan'da mideyi rahatlatan alternatif tıp ürünleri olan birbirinden farklı tatlarda çay tarifleri ve faydalarını yazdık.

Mideye İyi Gelen Bitki Çayları

Zencefil Çayı

Zencefilin adını sık sık duyuyor olabilirsiniz. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi olan zencefilin faydaları saymakla bitmez. Dolaşım ve sindirim sistemini hızlandırdığı için yediklerinizin çok daha kısa sürede kolayca sindirilmesine yardımcı olacak, midedeki ağırlığın giderilmesini sağlayacaktır. 15-20 gram taze zencefili temizleyip kaynatın. Zencefilleri ince ince dilimledikten sonra kaynayan suya atın ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Safran Çayı

Safran çayı diğer bitki çaylarına ve baharatlara nazaran fiyat bakımından biraz daha pahalı olsa da içerdiği faydalar sayesinde verilen her bir kuruşa değiyor. Bağırsak sistemine yardımcı olan safran çayı oldukça az bir miktarda tüketilse bile büyük mucizelere neden olabiliyor. Mide ekşimelerinden mide ağrılarına kadar her türlü soruna şifa olan safran çayı hazırlanışı bakımından da diğer bitki çayları ile benzerlik gösterir. Yapmanız gereken tek şey bir miktar safranı kaynamaya bırakmak.

mide rahatlatıcı  çaylar

Papatya Çayı

Yazları papatya çiçeği genellikle saç uçlarının açılması için kullanılır. Ancak bu sefer papatya çayının renk açıcı özelliklerinden değil, midemize iyi gelen  özelliklerinden bahsedeceğiz. Papatya çayı sakinleştirici özelliği ile uyu problemi yaşayan kişiler tarafından oldukça sık tercih edilmesinin yanı sıra mideyi rahatlatan şifalı bitkiler arasında da yer alıyor. Üstelik diğer pek çok bitkinin aksine papatya çayı hemen hemen her yerde bulunabilir.

Rezene Çayı

Gerek tadı gerekse kokusuyla kendine hayran bırakan rezene çayı da yasemin çayı, karahindiba çayı ve kekik çayı gibi mideye oldukça iyi gelen bitki çayları arasında yerini almakta. Rezene çayı özellikle bebeklere gaz sancısını gidermek ve rahat bir şekilde uyumaları için tükettirilir. Hazımsızlık, mide krampları, bağırsak ve sindirim problemlerine rezene çayı birebirdir. Yalnız rezenenin gün içerisinde fazla tüketilmemesine dikkat etmeniz de oldukça önemlidir.

Nane Çayı

Asırlardır taze nane kuru nane derken nane çayı adeta evimizin doktoru olmuş durumda. Her derde deva olan bu şifalı bitki mide ekşimelerinden, mide bulantısına, karın sancısından, şişkinliğe kadar pek çok problemin üstesinden gelir. Ramazan ayında iftardan sonra içeceğiniz bir bardak nane çayı sizi oldukça iyi hissettirecektir.

mide rahatlatıcı  çaylar

Melek Otu

Melek otu kökü özellikle yemekten sonra şiddetli hazımsızlık sonucu oluşan mide kramplarına ve şişliklerine oldukça iyi gelir. Kurutulmuş halde aktarlardan temin edebileceğiniz melek otundan 2-3 çay kaşığı kadar suyun içerisine atın ve demlemeye bırakın.

Yeşil Çay

Gelelim son zamanların bitki çayı kralına. Yeşil çay, içerisinde barındırdığı birbirinden farklı maddeler ile metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Günümüzde neredeyse her köşede satılan bu çay türünü rahatlıkla temin edebilirsiniz. Aktarlarda ve marketlerde kuru ve poşet çay şeklinde satılan bu şifalı çay sindirim problemi çekenler için evin olmazsa olmazlarından. 

No more pages to load

No more pages to load

googletag.pubads().definePassback('/184585439/out_of_page', [1, 1]).display();