Ender Saraç 'ın Ramazan Diyeti

Ender Saraç 'ın Ramazan Diyeti , Ramazan Diyeti Örnek Menü, Sağlıklı Yaşam, Diyet ,Diyet Programı

Ramazan ayı boyunca ara öğün olmadan günde sadece 2 öğün yemenin kilo verdirdiğini düşünebilirsiniz. Oysa bu durum sadece dengeli ve sağlıklı beslenme tarzına sahipseniz mümkün olacaktır. Aksi takdirde Ramazan ayının size verdiği şey bol bol kilo alımı olacaktır. Üstelik bu kiloyu üzerinizden atmanız almanız kadar da kolay olmayacaktır. Ender Saraç’ın Ramazan diyeti ile hem sağlıklı bir şekilde bu ayı geçirebilir hem de kilo almayarak huzurunuzu muhafaza edebilirsiniz.

Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerinde yenen bol yağlı yiyecekler kilo alımını hızlandırarak vücudunuza istenmeyen zararlar verebilir. Oysa Ramazan ayına uygun bir beslenme düzeni seçerseniz hem vücudunuzu hem de kilonuzu dengede tutmuş olursunuz. Bunun için yapılacaklar ise gayet basit. İşte ramazanda kilo vermek isteyenler için yapılması gerekenler!

Ender Saraç'tan Örnek Ramazan Menüleri

İftar ve sahurdan oluşan Ramazan ayı bu iki öğündeki sağlıklı beslenme ile ruhunuza şifa olduğu kadar midenize de şifa olacaktır. 

İftar

  • Orucunuzu şatafatlı iftar sofraları yerine bir zeytin ya da hurma ile açmanız gerekir. Sonrasında ise bir bardak ılık su içine yarım tatlı kaşığı bal ve az limon sıkarak için. Böylelikle hem yağ yakımını hem de metabolizmanızı hızlandırmış olacak, kilo kaybının yaşanmasını sağlayacaktır. Midenizi de rahatlatacak olan bu karışım mide kramplarınızı sonlandıracaktır.

Ramazan Diyeti Ender Saraç

  • İftar menüsü ne olursa olsun ilk yemek seçeneği kesinlikle çorba olmalıdır. Midenizi rahatlatacak az yağla yapılmış bir kase çorba tüketmeniz sindirim sisteminiz için oldukça faydalı bir başlangıç olur.
  • Çorbadan hemen sonra ana yemeğe geçmek yerine birkaç dakikalık ara vermeniz midenizin çorbayı hazmetmesine ve sizin de normalde tüketebileceğinizden çok daha az yiyecek tüketerek diyet listesinden kaçamak yapmamanızı sağlayacaktır.
  • Yemeğinize bir süre ara verdikten hemen sonra balık, tavuk, hindi, yoğurt, bir kibrit kutusu beyaz peynir, 3 yumurta beyazı ve 1 yumurtanın sarısı ile yapılmış maydanozlu ve lorlu omlet gibi protein bakımından çok zengin besinleri tüketerek yemeğinize devam edebilirsiniz.
  • 10 günde bir yani Ramazan ayı boyunca 3 kez olacak şekilde yağsız kırmızı et tüketebilirsiniz.
  • İçerisinde domates ve havuç bulunmayan bolca salata ve sebze yemekleri tüketmeniz uygun olacaktır.

Ara Öğün

  • Yaklaşık olarak 2 ya da 3 saat sonra 3 parmak kadar taze bir dilim peynir tüketebilirsiniz.
  • 1 adet yeşil kabuklu elma, 1 adet kivi, 4 adet ceviz içi ya da 11 adet fındık tüketmeniz gün boyu gereken besinleri almanız açısından faydalı olacaktır.

Ramazan Diyeti Ender Saraç

Sahur

  • 6 kaşık soyalı müsli tüketebilirsiniz.
  • 1 bardak süt ve 2 tatlı kaşığı keten tohumu sağlıklı bir öğün için gereklidir. Ancak tok tutması bakımından çavdar ekmeği ve tam buğday ekmeği de tüketebilirsiniz.
  • Sonrasında ise 1 adet kabuklu yeşil elma ve şekersiz çay tüketerek sahuru tamamlayabilirsiniz.

İftar menüsü için haftada sadece bir gün dilediğinizi yemekte özgürsünüz. Haftada bir gün olmak kaydıyla 1 ara öğünde de hamur işi yerine sütlü tatlılardan cevizli güllaç tüketebilirsiniz.

Ramazan Diyeti Ender Saraç

Sahur yemeğinde ise haftada 1 ıspanaklı ya da pazılı börek, başka birinde ise hafif bir kahvaltı ya da teze kaşarlı kepekli ekmek ile yapılan tost ve yanında yeşil elma tüketmeniz hem doyurucu hem de sağlıklı seçimlerden olacaktır. Bunun yanı sıra ramazan boyunca su tüketimi oldukça önemlidir. İftar ile sahur arasındaki süre zarfında bolca su tüketmeyi ihmal etmeyin.

No more pages to load

No more pages to load

googletag.pubads().definePassback('/184585439/out_of_page', [1, 1]).display();