
Okunması Gereken Kitaplar
Günümüz teknolojisi her ne kadar bizleri bilgisayarlarımız, tabletlerimiz ve akıllı telefonlarımız başına toplasa da kitapların hayatımızdaki yeri yadsınamayacak kadar büyük. Hepimizin hayatında derin izler bırakan kitaplar olmuştur. Bu konuda yazarın hakkını yememek lazım.
Eminiz ki pek çoğumuz muhakkak okumam gereken kitaplar var mı sorusunu defalarca kendimize sormuşuzdur. Bu soruya cevap arayanlardansanız listemize göz atmanızda fayda var.
Okumanızı tavsiye ettiğimiz kitaplar :
George Orwell- 1984
1984 George Orwell’i tüm dünyaya duyuran distopik bir romandır. Milenyum çağı olan 2000’li yılları en iyi anlatan romanlardan bir tanesidir 1984. Kitap insanların nasıl bir apolitik düzeye sokulduğunu ve nasıl her şeyden korkan, çekinen bir hale geldiğini anlatır. Bütün bu distopik evrenin içine bir tutam konulan aşk hikâyeyi daha da ilginç kılmaktadır.
Kurt Vonnegut – Kedi Beşiği
Kedi Beşiği, Kurt Vonnegut tarafından yazılmış bir bilim kurgu kitabıdır. Piyasaya sürüldüğü 1963 yılında en iyi üç kitap arasına girmiştir ve yılın en iyi kitabı seçilmiştir. Kitapta kahraman, Hiroşima'ya atılan ilk atom bombası ile ilgili bir kitap yazmak istemektedir ve bu arzusuna yönelik araştırma yapmaktadır.
Bombanın geliştiricilerinden birini araştırmaktadır; fakat adam ölmüş olduğundan sadece çocukları ile yazışarak bilgi edinebilmektedir. Kitapta bahsedilen önemli noktalardan biri; Bokononism denen bir din ve Ice Nine (Buz dokuz) adında bir maddedir. Bokononism tamamen zararsız yalanlardan oluşan bir din olarak betimlenir. Ice Nine ise donma sıcaklığı normal buzdan daha yüksek olan bir buz parçası ve su ile temas ettiğinde donmasına sebep olmaktadır. Hikâye bu iki konu çerçevesinde gelişmektedir.
Aldous Huxley- Cesur Yeni Dünya
Romanın 26. yüzyıl Londra'sında geçmektedir. Cesur Yeni Dünya bizlere distopik bir atmosfer sunar. Romanda üreme teknolojisi, öjenik ve hipnopedi sayesinde toplum değiştirilmiştir. Kitabın ilk başlarında betimlenen dünya bir ütopya olarak da gözükebilir, fakat ironik bir ütopyadır bu dünya zira insanlık sağlıklı, teknolojik açıdan gelişmiş, savaşlar ve yoksulluk yok edilmiştir; tüm ırkların eşit olduğu ve herkesin mutlak olarak mutlu olduğu bir dünya vardır. Fakat, ironik biçimde, tüm bu gelişmeler birey için çok önemli olan birçok değerin yok edilmesi, kaldırılması ile başarılmıştır; aile, kültürel çeşitlilik, sanat, edebiyat, din ve felsefe artık yoktur. Ayrıca salt zevki önüne gelenle seks yapmada ve uyuşturucu kullanımında bulan toplum hazcı (hedonistik) bir topluma dönüşmüştür.
Harper Lee- Bülbülü Öldürmek
ABD'de asılsız bir iddiayla yargılanan bir zenciyi savunmakla görevlendirilen, bu yüzden kasabanın geri kalanıyla ters düşen Atticus Finch'in etrafında şekillenir kitabın kurgusu. Toplum tarafından dışlanmanın öyküsüdür kısacası. Bülbülü Öldürmek Harper Lee’ye bugünkü ününü kazandırmıştır.
No more pages to load
No more pages to load