Nikah İşlemleri İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Nikah İşlemleri İçin Hangi Belgeler Gereklidir? Nikah İşlemleri Kaç Gün Sürer? Nİkah İçin Gerekli Evraklar Daha Fazlası kadin.com'da

Hayatınızı geçirmek istediğiniz insana karar verdiniz ve artık evlenmek istiyorsunuz. Buraya kadar her şey güzel, peki ya bundan sonra ne yapmanız gerekiyor? Nikah işlemleri  için hangi şartlara uymanız ve hangi belgeleri hazırlamanız gerekiyor? Bu konuda hiçbir bilginiz yoksa size hazırladığımız yazı sayesinde gerekli tüm bilgileri öğrenmiş olacaksınız.

Nikah İşlemleri  Başvuru Koşulları

Evlilik başvurusu yapabilmek için bazı şartlara uyuyor olmanız gerekmektedir. Öncelikle yasalar önünde reşit değilseniz nikâh başvurusunda bulunamazsınız. Hâkim veya kanuni temsilcinin mutlaka izni olmalıdır.

Kanunen evlenmeye mani olacak bir haliniz varsa yine evlilik için başvurusu yapamıyorsunuz.

Evlenmenize engel teşkil edecek bir hastalığınızın olmadığını ispatlamanız gerekiyor. Bunun için de sağlık raporu almanız yeterli oluyor.

Nerede ikamet edecekseniz veya ediyorsanız oranın mahallinde evlenmeye yetkili hangi kurum var ise ona nikâh müracaatında bulunmanız gerekiyor.

Yaş hususuna bir kere daha değinmekte fayda var. 16 yaşını bitiren kadın veya erkek ancak hâkimin izni ile evlenebilmektedir. 17 yaşını dolduran kişiler de yasal temsilcilerinin izni olmadıkça evlenemezler. Akli dengenin yerinde olması da bir diğer önemli husustur.

Nikah İşlemleri

Nikah İşlemleri İçin Belgeler

Resimli nüfus cüzdanlarının hem asıl halleri hem de fotokopileri gerekmektedir.

Evlenecek çiftten herhangi birinin oturduğunu belgeleyen resimli ikametgâh belgesi mahalle muhtarından alınmalıdır.

Çiftlerin her ikisinin de 7 adet vesikalık fotoğrafı da hazır edilmelidir.

Önceden yaşanan bir evlenme boşanma durumu olduysa bu kimliğe işlenmiş olmalıdır.

Kayıtlı olunan nüfus müdürlüğüne en son medeni hallerinin belirtildiği nüfus kayıt örnekleri çıktısı temin edilmelidir.

Tam teşekküllü bir sağlık ocağından sağlık raporu alınmalıdır.

Boşanmış kadınlar boşanma sonrası 300 gün içerisinde evlenemezler.

Evrakların okunaklı bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Belgeler tamamlandıktan sonra evlendirmeye yetkili kuruma başvurma işlemi kalır geriye. Nikâh için gün alınır. Nikâh günü için de 2 şahit ayarlanır. Nikâh işlemi tamamlandıktan sonra da çifte uluslar arası evlenme cüzdanları verilir. Daha sonra evlenme formları ilgili Nüfus müdürlüklerine gönderilerek işlemler tamamlanır.

Belgelerinizi tamamlamak için başvuracağınız kurumlar şunlardır; yurt dışında evlilik düşünülüyorsa evlendirmeye yetkili makamlar, köy muhtarlıkları, nüfus müdürlükleri ve belediye başkanlıklarıdır.

No more pages to load

No more pages to load

googletag.pubads().definePassback('/184585439/out_of_page', [1, 1]).display();