
Kulak Çınlaması Neden Olur?
Kulak çınlaması arada bir de olsa çoğu insanın yaşadığı ve kendiliğinden geçen bir durumdur. Kısa süreli olan bu çınlamaların neden olduğu tam olarak bilinmemektedir. Rahatsızlık verecek kadar uzun süre bu çınlamalar olmuyorsa ve tekrarlamıyorsa çok üzerine düşmeye de gerek yoktur. Ancak bazen uzun süren bu kulak çınlamaları insanları çok rahatsız edecek yükseklikte ve sıklıkta olduğunda bir hastalığın habercisi olma ihtimalleri de beraberinde getirmektedir. Kulak çınlaması veya kulak uğultusu olarak belirtilen bu durumlara neler neden olur? Kulak çınlaması belirtileri nelerdir? Tedavi edilebilirse evde kulak uğultusu tedavisi mümkün müdür? Tüm sorularınızı sizler için yanıtladık.
Kulak Çınlaması Şiddeti
Gün içerisinde kulağınız sık sık kulaklarınız çınlıyor ve bu çınlamalar artık günlük yaşantınızı etkiliyorsa mutlaka kulak burun boğaz doktoruna kontrole gidilmelidir. Şiddeti kişiden kişiye göre değişir. İnsanların yorumlamaları da farklı olabileceği için biri için çok şiddetli gelen bir kulak çınlaması bir başkası için o kadar şiddetli gelmeyebilir.
Bunun ölçümünü yapmak mümkün değildir. Dışarıdan duyulmadığı için doktorlar da anca kişilerin yorumlarına göre onlara yardımcı olmaya çalışırlar.
Çok nadir de olsa bazı kulak çınlamaları dışarıdan da duyulur.
Kulak Çınlaması Ciddi Bir Rahatsızlık Mıdır?
Kulak çınlamasına sebep olan çevresel faktörler mevcuttur. Yüksek sesle müzik dinlemek veya çok fazla gürültülü ortamlarda bulunmak da kulaklarda çınlamaya sebep olur.
Yaşı ileri olan kişilerde de bu kulak çınlamalarının bir sonraki seviyesi işitme kaybıdır.
Kulak Çınlamasının Nedenleri
Kulak uğultusu veya kulak çınlaması olarak tarif edilen bu rahatsızlığın birçok farklı sebebi olabilir. Kulak içerisinde sesi ileten ufak tüycükler vardır.Bu tüylerin zarar görmesi durumunda rasgele bir şekilde seslerin sinyallerini alarak düzensiz bir şekilde biz aktarırlar. Bu da çınlamalara sebep olur. Bunun önüne geçmek için kulakları yabancı cisimler ile karıştırmamak ve aşırı kaşımamak gerekmektedir.
Kulak kiri fazla olduğunda kulak zarını tahriş ederek çınlamalara sebebiyet verecek bir hale gelebilir.
Kulağa vuran hastalıkların çoğu kulakta çınlama olmasının sebeplerindendir. Alerji, nezle, sinüzit, orta kulak iltihabı bu hastalıklar içerisinde sayılabilir.
Kulak kemiğinde eklemlerin sertleşmesi, anemi olarak bilen kansızlık hastalığı da kulak çınlamasına sebep olur. Meniere hastalığının habercisi olarak da kulak çınlaması dikkate alınabilir.
No more pages to load
No more pages to load