
Evde Parfüm Nasıl Yapılır?
Herkes, kendine özel bir kokusu olmasını ister. Kişilerin koku hafızası oldukça kuvvetlidir. Bu nedenle bazı kokuları anımsadığımızda bize tek bir kişiyi hatırlatır. Eğer sizde kendinize özgü bir koku yakalamak ve kendi parfümünüzü kendinizin yapmasını istiyorsanız, sizler için hazırladığımız evde parfüm yapım aşamaları yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Keyifli okumalar.
Çok eski zamanlardan beri kokusu bariz olan tüm meyveler, baharatlar ve otlar parfüm yapımında kullanılmıştır. Parfüm nasıl yapılır? Sorusuna cevap bulmadan önce kendinize uygun kokuları bulmanızda fayda vardır. Bu aşamada burcunuz ve tarzınız dâhil sevdiğiniz renkleri de göz önüne almanız gerekmektedir. Ayrıca bilinmelidir ki parfümünüzü kendiniz hazırlasanız ve kalıcılığını en üst seviyede tutsanız dahi, parfümler asla ter kokusunu gidermez ve terlemeye karşı koyamaz. Sadece parfümü doğru yerlere sürmeniz
Parfüm hazırlanırken öncelikle, bazı alt ve üst notalarının bulunduğu da bilinmelidir. Parfüm yapımında kullanılan malzemeler içinde en çok tercih edilen koku gül kokusudur. Yalnız yaklaşık olarak 1 kilo gül esansı elde etmek için 2 milyon gül toplanması gerekmektedir. Fakat küçük bir şişe koku için birkaç gram gül esansı yeterli olacaktır. Eğer gül kokusu sevmiyorsanız, daha farklı esansları da değerlendirebilirsiniz.
Evde Parfüm Yapılımı Tarifi Nedir?
Evde kendi imkânlarınızla hazırlayacağınız kokunuz içerisinde kimyasal bulundurmadan da güzel kokular elde edebilirsiniz. Farklı bir parfüm için hazırlamanız gereken malzemeler; saf su, misk, çam kozalağı, limon, elma, nilüferdir. Bu malzemeler isteğe ve uyuma göre değiştirilebildiği gibi, direkt olarak bir parfüm de oluşturulabilir. Doğal malzemelerin yanında, hazırlayacağınız parfümün içerisine çok az saf alkol de eklemeniz gerekmektedir. İlk olarak tercih ettiğiniz çiçekleri küçük küçük doğramanız ve suyunu kesinlikle harcamamanız gerekir. Çıkan suyu ile birlikte bir kabın içerisine aldığınız kıyılmış çiçeklerin iyice ezilmesini ve sıvılaşmasını bekleyin. Eğer çam kozalağı kullanacaksanız, aynı işlemi çam kozalağının sıvılaşması içinde uygulamalısınız. Daha sonra beklemeye bıraktığınız çiçeklerin sıvılarını çam kozalağının içerisine koyun. Alkolünü ve suyunu da eklediğiniz karışımı sıcak bir ortamda saklayınız. Ağzının kapalı olduğuna da emin olunuz. Yaklaşık olarak 6 hafta kadar beklettiğiniz parfümünüzü sakladığınız yerden çıkarmadan dinlendirmeniz kalıcılık anlamında önemlidir. Son olarak çıkardığınız parfümü şık bir şişeye koyabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
Kalıcı Parfüm Nasıl Yapılır?
Kalıcı parfüm yapımı için önemli olan kişinin kendine uygun tonları bulabilmesidir. Kokunun içeriği her zaman her insana göre değişebilir. Parfümlerin kişiye uymasının belli başları kriterleri vardır. Örneğin, bazı kadınların teninin kendi kokusu baharatlı kokulara uygunken, bazı kadınların ten kokuları şekerli kokulara uygundur. Saç renklerinden, kullanılan kıyafetlere ve tarzlara kadar her türlü detaylar bir kişinin kendi kokusunu bulabilmesi için önemli kriterlerdir. Parfümlerin kalıcılığını artırmak için su miktarının daha az, koku verecek tonların daha yoğun olması gerekmektedir. Bu ayarlamaları bilinçli kişiler yardımı ile yapabilirsiniz.
No more pages to load
No more pages to load