Emziren Anne Diyeti Nasıl Yapılır?

Emziren Anne Diyeti Nasıl Yapılır? Gün Ve Gün Emziren Anne Diyeti, Emziren Anne Diyetinin Püf Noktaları, Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Hamilelik sürecinin sonucu olarak anneler mutlaka kilo alırlar ve doğum sonrasında bunları vermek için çok uğraşırlar. Hamilelik döneminde 10-12 kilo alınması çok muhtemeldir. Hamile olmadan bu kiloları vermek bile zorken, bir de yorucu hamilelik döneminden sonra bu kiloları nasıl vermeniz gerektiği konusunda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Bu konuda size hemen yardımcı olalım. Emziren anne diyeti ile kilo vermeye başlayabilirsiniz.

Emziren Anne Diyeti Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Emziren anne diyeti çalışmasını uygulamak istiyorsanız doğumun hemen ertesi günü diyete başlamak gibi bir çılgınlık yapmayın. En az 3 hafta sonra bu diyete başlamanız gerekiyor. Gün içerisinde de minimum 2 bin kalori almanız gerek. Ayrıca normalde aldığınız protein miktarını biraz daha arttırarak vücudunuzun kendini yenilemesine fırsat vermelisiniz.

Eğer sağlıklı bir diyete başlamazsanız sütünüz kesilir ve bebeğiniz de yeterli besini alamaz. Tüm anneler bilmelidir ki belli bir döneme kadar bebeğiniz sadece sizin sütünüz ile beslenir. Suya bile ihtiyaç duymaz. Anne sütünün besin değeri ne kadar yüksekse bebek de o derece sağlıklı olur.

Emzirme süreci devam ederken standart ve sağlıklı olan ayda sadece 2 kilo verilmesidir. Fazla ve aniden verilen kilolar hem anneye hem de bebeğe zarardır.

Emziren Anne Diyetinin Püf Noktaları

Mutlaka protein alınmalıdır. Ancak sadece hayvansal değil bitkisel protein de alınmalıdır. Bitkisel proteinler fasulye, nohut, soya gibi besinlerde bulunmaktadır. Kırmızı et sevmiyorsanız bunun eksikliğini balıkla kapamalısınız. Haftada 1-2 öğünde balığa yer vermek bağışıklık sistemini güçlendirmek için de oldukça yararlıdır.

En önemli noktalardan biri de günde yaklaşık 2,5 – 3 litre civarında sıvı alınması gerektiğidir. Suyun yanından bu sıvı miktarını şekersiz limonata, papatya çayı, ıhlamur çayı gibi sıvılarla da tamamlayabilirsiniz.

Gün Ve Gün Emziren Anne Diyeti

Bu diyeti uygulamadan önce doktorunuza danışmakta fayda vardır. Her kadının bünyesi farklı olduğu için ve emzirme döneminde özellikle sağlığa dikkat edilmesi gerektiği için doktor kontrolünde bu diyetin uygulanması daha iyi olacaktır.

1.Gün

Sabah kahvaltısında 1 bardak şekersiz ve hatta mümkünse laktozsuz süt içmelisiniz. Yanında 1 yumurta, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir ve 1 dilim kepek ekmeği yemelisiniz. Seçtiğiniz ürünlerin light olmasına dikkat edin. Sabah kahvaltısından sonra açlık hissederseniz 1 elma yiyebilirsiniz.

Emziren Anne Diyeti

Öğle yemeğinde yağ koymadan yaptığınız etli türlü yemeğinden 1 porsiyon, yağ koymadan haşlanmış 1 ufak tabak makarna, 1 kâse yoğurt, 1 dilim kepek ekmeği tüketmelisiniz. Ara öğün olarak da 1 dilim kepek ekmeği ile 1 dilim beyaz peynir tüketmelisiniz.

Akşam yemeğinde 1 kâse domates çorbası, 1 porsiyon balık ızgara, yağsız bir salata ve istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz.

Emziren Anne Diyeti

2.Gün

Sabaha yine 1 bardak süt ile başlıyorsunuz. Yanında 1 yumurta, 1 kaşık bal, 1 dilim kepek ekmeği ve 1 domates yiyorsunuz. Acıktığınızda ara öğün olarak 1 muz yiyin.

Öğle yemeğinde yağ konmadan hazırlanmış etli taze fasulye, 1 porsiyon yağsız yapılmış pilav, 1 dilim ekmek ve 1 kâse komposto yiyeceksiniz. Kompostoyu sakarin ile tatlandırabilirsiniz.

Akşam yemeğinde 1 kâse tarhana çorbası, 5-6 adet ızgara köfte, 1 tabak püre, 1 kâse yoğurt ve 3-4 adet kayısı var.

Yatmadan önce de bir bardak şekersiz süt için.

 3. Gün

Sabah taze sıkılmış portakal suyu, 1 dilim beyaz peynir, 1 yumurta ve 1 dilim kepek ekmeği var.

Öğlen ise 1 tabak taze etli bezelye, 1 kâse cacık, 1 ufak dilim börek, 1 kâse komposto ve 1 dilim kepek ekmek.

Akşam 1 kâse yayla çorbası, 1 tavuk but haşlama, 2 havuç, 1 domates, 1 salatalık ve birkaç yaprak marulla yapılmış salata.

Yatmadan önde de 1 adet muz yiyebilirsiniz.

Sabah Kahvaltısını Atlamayın !

 4.Gün

Sabah 1 yumurta, 1 dilim beyaz peynir, 1 domates, 1 dilim kepek ekmeği ve birkaç bardak çay ile güne başlayın.

Öğle yemeğinde 1 porsiyon barbunya pilaki, 1 dilim kepek ekmek, salata ve bir kâse yoğurt tüketin.

Akşama doğru ara öğün olarak 1 adet muz yiyin.

Akşam yemeğinde 1 porsiyon bonfile, 1 adet haşlanmış patates, 1 tabak taze fasulye, 1 kâse cacık, 1 dilim kepek ekmeği ve 1 domates yiyin.

Yatmadan önce bir bardak şekersiz sütünüzü içmeyi unutmayın.

5.Gün

Sabah menüsünde 1 bardak süt, 1 yumurta, 1 dilim beyaz peynir, 1 dilim kepekli ekmek ve şekersiz çay var.

Öğlen ise 6 adet yağsız kıyma ve az ekmekle yapılmış ızgara köfte, 1 kâse yoğurt, 1 tabak süt ile yapılmış püre ve 1 portakal tüketeceksiniz.

Akşamüstü ara öğün olarak 1 adet muz var.

Akşam yemeğinde ise 1 kâse mercimek çorbası, 1 porsiyon haşlanmış veya ızgara tavukgöğsü, 1 tabak taze fasulye, 1 kâse cacık. Sonrasında da 1 elma veya 1 portakal var.

6.Gün

Sabah kahvaltısında 1 dilim kepek ekmek, 1 bardak süt, 8 adet siyah zeytin, 1 dilim beyaz peynir ile şekersiz çay tüketeceksiniz.

Öğlen ise 1 tabak yağsız et ile yapılmış türlü, 1 tabak cacık, 1 ufak tabak yağsız pilav, 2 portakal tüketeceksiniz.

Akşamüstü ara öğün olarak ayran için.

Akşam yemeğinde 1 dilim kepek ekmek ile 1 adet haşlanmış alabalık tüketin. Yanında 1 domates, 2 havuç, 1 salatalık, birkaç marul, ufak bir tabak yağsız makarna yemelisiniz. Akşam yemeğinden sonra istediğiniz bir meyveden 1 porsiyon yiyebilirsiniz.

7.Gün

Sabah 1 bardak şekersiz süt, 1 dilim kepekli ekmek, 1 dilim beyaz peynir, 1 domates ve birkaç bardak şekersiz çay.

Öğlen 1 tabak taze bezelye, 1 dilim kepekli ekmek, 1 kâse cacık, 2 havuç, 2 domates, 1 adet haşlanmış patates.

Akşamüstü 1 elma ve 1 portakal.

Akşam 1 kâse domates çorbası, 1 porsiyon bonfile, 1 dilim kepekli ekmek, 1 porsiyon patates püresi, 1 domates, 1 salatalık, 1 havuç ve yatmadan 1 muz tüketebilirsiniz.

No more pages to load

No more pages to load

googletag.pubads().definePassback('/184585439/out_of_page', [1, 1]).display();