Doğum Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Doğum Sırasında Dikkat Edilecekler Nelerdir? Doğum Sırasında Alınacak Önlemler Nelerdir? Doğumla ilgili merak ettikleriniz !

Hamile olduğunuz anı öğrendiğiniz andan itibaren dünya sadece minik yavrunuzun etrafında dönmeye başladı öyle değil mi? Elinizden gelse kendinizi ultrason cihazına bağlayıp 24 saatinizi bebeğinizi izleyerek geçirebilirsiniz. Ama elbette ki böyle bir şey mümkün değil. Her ay gerçekleşen rutin kontrolleri bekleyerek doğum anına kadar sabrettiniz. Hatta öyle ki bebeğiniz oldukça sağlıklı ve sizin için bundan daha önemli bir şey olamaz. Çoğu anne doğumda bebeğine bir şey olma olasılığını çok az düşünür. Anne için esas stres kaynağı bebeğini 9 ay boyunca karnında güvenle taşımaktır. Oysa doğum esnası bazı bebekler ve anneleri için hiç de sıradan geçmez. Doğum sırasında bebekte oluşabilecek kırık ve yaralanmalar için dikkatli olmak çok önemlidir.

Doğum esnasında bebekte oluşan yaralanmalar çoğunlukla normal doğum esnasında olur. Bebek rahimden çıkarken görülen bu sıkıntıların çok büyük bir kısmı, rahimin darlığı sebebi ile görülür. Eğer bebeğinizin büyüklüğü rahminizin büyüklüğünden fazla ise, çıkış anında bazı sıkıntılara rastlamak mümkün. Annenin kemikleri dar ise ya da bebek ters geliyorsa bebeğin kafasında oluşabilecek morluk ya da ezilmeler söz konusu olabilir.

Doğum Sırasında Bebekte Oluşabilecek Kırık Ve Yaralanmalar

Bebeklerde Kafatası Kırılması

Doğum esnası oldukça mucizevî anlardan biridir. Bebeklerde kafatası oldukça esnektir. Fakat bazı durumlarda buna rağmen kafatası kırılması görülebilir. Bebeğin ters gelişi, zor bir doğum süreci ve forseps ya da vakumla bebeğin çekilmesi gibi durumlarda, kafatasında şişlik, morarma ya da daha ciddi bir sonuç olan kırılma görülebilir. Bu durumlara bağlı çökme kırıklarında ise cerrahi müdahale ile kafatası kırılması düzeltilmesi mümkündür.

Doğum Sırasında Bebekte Oluşabilecek Kırık Ve Yaralanmalar

Burun Kırılması Nasıl Anlaşılır?

Doğum esnasında yaşanabilecek terslikler arasında yer alan burun kırılması nasıl anlaşılır? Oldukça az rastlanan bu durum ile yine de karşılaşma olanağı vardır. Burnu kırılan bebeğiniz emzirme esnasında rahat nefes alamaz, soluk alıp vermesi güçleşir. Böyle bir durum gözlemlediğinizde mutlaka doktorunuza görünmelisiniz.

Doğum Sırasında Bebekte Oluşabilecek Kırık Ve Yaralanmalar

Cerrahi bir işlem ile bebeğiniz sağlığına siz de huzurunuza kavuşmuş olacaksınız. Aradığınız konular hakkında çok daha detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz Kadin.com sitesini incelemeyi unutmayın. Anne, bebek, sağlık, güzellik kısaca aradığınız tüm sorulan cevabı tek tık uzağınızda.

No more pages to load

No more pages to load

googletag.pubads().definePassback('/184585439/out_of_page', [1, 1]).display();