Bel Soğukluğu Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

Bel Soğukluğu Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?- Bel Soğukluğunun tedavisi mümkün mü? Nasıl tedavi edilir?

Bel soğukluğu cinsel hastalıklar içerisinde en sık görülenler arasında yer alır ve özellikle erkekler için çok can sıkıcı bir duruma yol açmaktadır. Erkeklerde akıntı ile çoğunlukla kendini belli etmektedir ve peniste yanma görülmektedir. Halk arasında çoğunlukla bel soğukluğu adı ile bilinir, diğer adı ise gnoredir. Bel soğukluğu ile gnore hastalığının aynı hastalık olduğu bilinmediğinden gnore nedir sorusu ile de sık sık karşılaşılmaktadır. Peki, bu bel soğukluğu nasıl geçer? Tedavi olmadan geçme ihtimali var mıdır sizler için araştırdık.

Bel Soğukluğu Nasıl Bulaşır?

Bu hastalık bir bakterinin sebep olduğu bir hastalıktır. İdrar yollarında, rahim ağzında, gözde, rektumda ve üreme organlarında bu bölgelere yerleşen bakteri hem kadında hem de erkekte akıntılı bir iltihaba sebep olur. Bu hastalık cinsel yolla bulaştığı için cinsel ilişki esnasında oldukça dikkatli olmak gerekmektedir.

Korumasız ve çok eşli olan bireylerde bu hastalığa yakalanma şansı daha yüksektir. Erkeklerden kadınlara geçmesi çok daha kolaydır. Peniste yanma ile erkeklerde baş gösteren bu hastalık erkeklerden kadınlara daha kolay geçmektedir.

Bel Soğukluğu Neden Olur? Belirtileri Nelerdir?

Bel soğukluğu hastalığının bulaşması için direkt temas gerekir ve sadece insandan insana bulaşır. İnsan vücudu dışında bu bakteri yaşayamaz, mutlaka nemli bir ortamda yaşaması gerekmektedir. Kadınlarda daha sık görülmesine rağmen çoğunlukla kadınlarda herhangi bir belirti görülmez. Erkeklerde akıntı ile beraber özellikle idrar yaparken yanma hissedilir.

Belirtileri Nelerdir?

En başta idrarda hafif yanma ile başlar ancak daha sonra şiddetlenerek sarı renkte akıntı gelmeye başlar. Akıntı olan yer gittikçe kızarır ve şişer. Eğer tedavi edilmezse o bölge iltihap kapar ve kısırlığa yol açabilir. Hasta sık sık idrara çıkma ihtiyacı duyar ancak çok idrarı geldiğini düşünse de oldukça az idrar yapar. Bazı kişilerde ise hiç belirti görülmeyebilir. Bu sayılanlar erkeklerde gerçekleşen belirtilerdir.

Kadınlar bel soğukluğu hastalığının belirtilerini daha farklı şekilde gösterirler. Erkeklere oranla daha az şiddetli belirtilere maruz kalırlar. Kötü kokulu ve sarı yeşil renkte akıntılar görülebilir. Adet düzeni bozulması ve adet dönemleri arasında kanamalar görülmesi de muhtemeldir. Kadınlarda hastalık ilerlediğinde bartholin denilen bezlerin şişmesine ve bu şişlikler dolayısıyla ağrı duyulmasına sebep olabilir. Eğer hastalık ilerlerse başka bölgelerde de enfeksiyonlar baş gösterir, hatta dış gebelik oluşturabilir. Kadınların da bel soğukluğu sebebiyle kısır kalma ihtimalleri vardır.

Hamile bir kadında bel soğukluğu varsa bu hastalık bebeğe de geçer ve bebeğin körlüğüne sebep olur.

Tedavisi Nasıl Olur?

Erken teşhiste hastalığın tedavisi oldukça kolaydır. Hap veya iğne şeklinde antibiyotikler kullanılarak tedavi gerçekleştirilir. Ağır bir hastalık olduğu için birden fazla ilaç ile tedavi sağlanır.

Bel soğukluğu hastalığından korunmak için prezervatiflerden yardım alınabilir. Ancak kesin bir koruma sağlayacağının garantisi yoktur. Hastalığa sahip olan kişilerin hastalığın tedavisi biti bakteriyi vücuttan attıkları kesinleşene kadar cinsel ilişkiye girmemeleri gerekmektedir.

 

No more pages to load

No more pages to load

googletag.pubads().definePassback('/184585439/out_of_page', [1, 1]).display();