
Anlaşmalı Boşanma Süreci Hakkında Bilgiler
Evlilikler her zaman ömür boyu sürmesi hayalleri ile başlar. Ancak bazı durumlar, kişilerin isteklerinin değişmesi veya daha farklı olaylar ilişkinin bitmesine sebep olur. Evliliği kurtarmak için her yol denendikten sonra eğer bir çözüm yolu bulunamıyor ve evlilik devam ettirilemiyorsa boşanmak kaçınılmaz olur. Eğer iki tarafa da ilişkiyi bitirmek ve boşanmak istiyorsa anlaşmalı olarak boşanabilirler. Anlaşmalı boşanma nedir sorusunu en sade şekilde tanımlamak istersek iki tarafında ayrıldıktan sonra oluşacak durumlar konusunda fikir birliğine vararak evliliklerini bitirmesi olarak yorumlayabiliriz.
Anlaşmalı Boşanma Nasıl Olur?
Anlaşmalı boşanmada iki tarafında rızasının olması gerekmektedir. Bazı durumlarda bir taraf boşanmak istemeyebilir. Bu durumun değiştirilebilmesi için devreye giren avukatlar çeşitli çözümler oluşturarak boşanma şartlarını belirginleştirirler. Ortak noktada buluşulduğunda da boşanma işleminin gerçekleştirilmesi için herhangi bir sakınca kalmaz.
Anlaşmalı Boşanma Ne Kadar Sürer?
Diğer boşanma davaları ile karşılaştırıldığında anlaşmalı boşanmaların daha kısa sürdüğünü söyleyebiliriz. Tüm hukuki süreç doğru yürütüldüğü zaman boşanma süreci 1 ile 3 ay arasında değişiklik gösterir. Sürecin kısa sürmesi isteniyorsa gerçekleştirilmesi gereken tüm hukuki prosedürlerin doğru bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Anlaşma sağlandıktan sonra avukatlar tutulduğu andan itibaren gerekliliklerin avukat tarafından düzgün bir şekilde hazırlanması dışında süreci uzatacak hiçbir etken kalmaz.
Anlaşmalı boşanmalarda bir boşanma protokolünün oluşturulması gerekir. Bu protokolde çocuk var ise çocuğun velayetinin kimde kalacağı, velayeti almayan kişinin çocuk ile ilişkisi, çocuğunu ne kadar sıklıkla görebileceği gibi konular ele alınır. Anlaşmalı boşanmada nafaka konusu da bu protokol içerisinde bahsi geçmesi gereken bir konuşur. Nafakanın ödenip ödenmeyeceğine, ödenecekse tutarın ne kadar olacağına mutlaka karar verilmelidir.
Anlaşmalı boşanmada maş paylaşımını boşanma protokolü üzerinde mutlaka belirtilmelidir. Tüm bunların belirtilmediği bir boşanma başvurusu anlaşmalı başvuru olarak nitelendirilemez. Eğer bu protokol içerisinde bir hata yapılırsa boşanma davası reddedilebilir. Yeni bir dava açılması içinde boşanmak isteyen çiftlerin 3 sene beklemeleri gerekmektedir. Bu süreç birçok çift için oldukça sıkıntılı olabileceğinden en başta bir avukattan yardım alarak sürecin doğru ve hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlamak daha mantıklı olacaktır. Anlaşmalı boşanmalarda sürecin en hızlı şekilde sonuçlanabilmesi için alanında uzman bir boşanma avukatı tarafından destek mutlaka alınmalıdır.
Boşanmak için başvurduğunuz avukatın ücreti işe seçtiğiniz avukata göre değişiklik göstermektedir. Bu noktada sürecin işleyebilmesi için ele alınması gereken birçok kalem vardır. Bunun için net fiyatı ancak bir avukat bürosu ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.
Boşanma davalarınızın yürütülmesi için avukat tutma zorunluluğunuz yoktur. Ancak sürecin hızlı işlemesi, yasal haklarınızın güvence altına alınabilmesi için avukat tutmanız sizin yararınıza olacaktır. Böylece süreç daha kolay işler ve sonuca ulaşmanız daha hızlı olur. Anlaşmalı boşanma türü ile tek celsede boşanmak mümkündür.
No more pages to load
No more pages to load