Alkali Diyet Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Alkali diyetin faydaları nedir? Alkali diyet ve asidik diyetin arasında ne gibi farklar var? Vücudumuza yararları nelerdir?

Kilo vermek bütün kadınların rüyasıdır. Üstelik boy-kilo endeksiniz yerinde bile olsa bütün kadınların bir iki kilo vermek gibi bir istekleri mutlaka vardır. Özellikle alkali diyet ile ilgili gazetelerde ve internette bir sürü diyet tavsiyesi okuyup durduğumuz için herkesin kafası çok karışıyor.  Şimdi sizlere kısaca alkali diyetten ve yararlarından bahsedelim...

Alkali Ne demek, Alkali Diyet Yararları Nelerdir?

Alkalinin kelime anlamı sıvılardan çözülebilen metallerden oluşuyor. Bu metaller lityum, sodyum, potasyum, sezyum ve rubidyum gibi ve bunların hidroksitlerine verilen genel ad. Bütün bunların diyet ile ne ilgisi var diyebilirsiniz. Vücudumuz gün içinde tükettiğimiz asidi fazla yiyeceklerden ötürü stoklar. Bedenimizde biriken fazla asit ise bir çok hastalığa davet çıkarır. İşte alkali diyetin amacı da budur. Aslında tamamen bir denge diyetidir. Bedenimize almamız gereken kadar asit almak ve kalanı da alkali yiyecek ve içeceklerden oluşturmak gerekmektedir.

Vücudumuzda bir asit baz dengesi vardır. Bu oranın en yükseği 14 pH olarak kabul edilir ki bu alkali yani bazik seviyenin en yükseğidir. O pH değeri ise tamamen asidik olarak kabul edilir. Bedenimizdeki pH seviyesinin dengesi ise doğal olarak 7’dir.

Aynı şekilde vücudumuzdaki pH oranları da değişiklik gösterir. Midemizde doğal olarak asidik bir ortam olması gerekir ki yediğimiz yiyecekler sindirilip kana karışabilsin. Midenin pH değeri 3.5’tir. Kanımızın ph değeri ise 7.35-7.45 alkali bir değere sahiptir. Yediğimiz içtiğimiz bütün besinler midede parçalandıktan sonra sindirim sistemine gider ve burada gene yediklerimize bağlı olarak da idrarımızın pH değeri değişiklik gösterir ve kan değerlerimizi dengede tutmayı sağlar.

Alkali diyet kanımızdaki pH seviyesini dengede tutmayı sağlamak üzerine kurulmuştur. En temel amacı, vücutta asit-alkali dengesini sağlayarak zararlı artık grubunda sayılan asidin etkisini azaltmak ve biriktiği yağ depolarında bekleyen asidi harekete geçirerek enerjiye dönüşmesini sağlamaktır. Bu şekilde de dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olur.Ne kadar az asidik yiyecek tüketirsek vücudumuzun kan değerlerini çaba harcamadan o kadar düzeyinde tutmuş oluruz.

Alkali diyetteki amaç %80 alkali ve %20 asidik beslenmektir.

Su, her şeyi temizlediği gibi vücutta bulunan zararlı artıkları da temizler. İçtiğiniz suyun alkali özelliğini artırmak istiyorsanız yapmanız gereken şey suyunuza, limon, elma sirkesi ya da karbonat eklemek.

Alkali Diyet Nedir?

Alkali & Asidik Besin Listesi

Asidik besin listesi

* Süt ürünleri

* Kümes hayvanları

* Yumurta

* Beyaz un ve şeker

* Ketçap

* Hardal

* Mayonez

* Tatlı gazlı içecekler

* Fazla miktarda kahve ve siyah çay

* Alkol ve Şarküteri ürünleri

* Cips ve gereksiz aburcubur

Alkali besin listesi

* Salatalık

* Zencefil

ALKALİ DİYET NEDİR?

* Zerdeçal

* Hindibağ

* Ispanak

* Kırmızı ve kara turp

* Soya filizi

* Brokoli

* Pazı

* Kuşkonmaz

* Soya

* Isırgan otu

* Çörek otu

* Karbonat

* Nane

* Hurma

* Zeytinyağı

* İşlenmemiş doğal tuz

Gene de asidik gıda tükettiğinizi düşünüyorsanız bolca meyve yiyerek bunu dengede tutmayı başarabilirsiniz. Bütün bu süre içinde kola, diyet meyve suları, çay ve kahve tüketimini bitirmeniz lazım. Şekersiz meyve ve bitki çaylarını ise tüketebilirsiniz.

 

No more pages to load

No more pages to load

googletag.pubads().definePassback('/184585439/out_of_page', [1, 1]).display();