Alerjik Bronşit Nedir? Hangi Tedavi Yöntemleri Uygulanmalıdır?

Alerjik Bronşit Nedir? Hangi Tedavi Yöntemleri Uygulanmalıdır? Alerjik Bronşit Testi Nasıl Yapılır? Alerjik Bronşit Testi Nasıl Yapılır?

Alerjik bronşit , soluk borusunun aşırı duyarlı hale gelmesi durumunda yaşanan rahatsızlık olarak tanımlanabilir. Soluk borusu, vücuda gelen zararlıları tanıma ve algılama işlevine sahip bir organdır. Bu organın gereğinden fazla duyarlı hale gelmesi durumunda ise alerjik bronşit hastalığı ortaya çıkmaktadır.

Alerjik Bronşit Belirtileri Nelerdir?

Daha çok nefes darlığı ile kendini belli eden hastalığın vücudun farklı bölgelerinde hissedilebilen belirtileri vardır.   Soluk borularının kasılması, şişmesi,  iç kısmının bol miktarda sıvı ile dolması, sık soluma, ağız etrafının morarması ve hırıltılı soluma başlıca yaşanan belirtilerdendir. Zaman zaman karın ağrısı yaşanması da yine alerjik bronşit belirtileri arasında sayılır.

Alerjik Bronşit Testi Nasıl Yapılır?

Hastalığın tedavi yöntemi, sıklığına ve yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Öncelikle bir deri testi yardımı ile hastalık teşhis edilir. Hastalığı taşıyan kitleye göre, ayrı tedavi yöntemine başvurulur. Alerjik Bronşit Nedir? Hangi Tedavi Yöntemleri Uygulanmalıdır?

Ancak hastalığın tedavisinde genel itibariyle nefes açıcı rahatlatıcı etkileye sahip ilaçlardan faydalanılır. Soluk borusundaki aşırı duyarlılığı ortadan kaldıran bu ilaçlar, doğru ve düzenli kullanıldığı takdirde olumlu sonuçlar verir. İlaçların her zaman solunum yolundan verilen türde olanları tercih edilmelidir. Ağız yoluyla alınan ilaçlar, yan etkileri dolayısıyla vücudun diğer kısımlarında da olumsuz etki yaratabilir. Hastalığın tedavisinde tercih edilen bir yöntem ise aşıdır. Aşılama işlemi, az dozdan başlanarak artırılarak devam ettirilir. Bu aşı uygulaması, beş yaşından küçük çocuklar için önerilmez. 5 yaş üstü kişilerde 1 yılın sonunda olumlu yanıt alındıysa 3-5 yıl arası, aynı şekilde alerjik bronşit tedavisi uygulamasına devam edilmelidir.

Alerjik Bronşit Testi Nasıl Yapılır?

Bebek, çocuk ve yetişkinlerin alerjik reaksiyon durumlarında 3 türlü bronşit testinden faydalanılır. Bunlar çizme, yama veya deri içi testleri olarak sınıflandırılabilir. Prick testi olarak da bilinen çizme testi, kolun iç kısmına bir damla alerjen damlatılarak çizik oluşturulur. Yama testinde de bant içerisine yerleştirilmiş alerjen kuyucukları, sırtın veya vücudun belirli bölgelerine yapıştırılarak gerçekleştirilir. Deri içi testinde ise alerjenler küçük bir iğne yardımı ile deri içerisine enjekte edilir. Alerjen sayısına göre kol veya sırt bölgesi tercih edilebilir.

Alerjik Bronşite İyi Gelen Yiyecekler

Alerjik Bronşit Nedir? Hangi Tedavi Yöntemleri Uygulanmalıdır?Nefes darlığı ile kendini belli eden hastalığın tedavisinde, doktor önerisinde bitkisel yöntemleri denemekte de fayda vardır. Öncelikle taze sıkılmış meyve suları ile bağışıklık sistemi güçlendirilebilir. Göğüs bölgesine ve sırta uygulayabileceğiniz kekik yağı yardımıyla da bir nebze rahatlama elde edilebilir.  Hibuskus ve zencefil bitkileri, bitki çayı anlamında tüketmeye uygundur. Turp, bal, hardal otu ve şalgam, alerjik bronşite iyi gelen yiyecekler arasındadır. Atkuyruğu, ebegümeci ve karakafes otu ise hastalığın tedavisinde tercih edilebilecek doğal bitkilere örnek oluşturur.

No more pages to load

No more pages to load

googletag.pubads().definePassback('/184585439/out_of_page', [1, 1]).display();