7 Nisan Dünya Sağlık Günü

7 Nisan Dünya Sağlık Günü, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Çalışmaları, 7 Nisan Sağlık Gününün Önemi .

Dünya Sağlık Örgütü'nün anayasasının kabul edildiği ve uygulanmaya başladığı gün olarak 7 Nisan, Dünya Sağlık Günü adı ile kutlanır. Bu tarihte tüm sağlık örgütleri, kişileri sağlıkları konusunda bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar düzenler. Örneğin, ücretsiz muayeneler yapılır, olabilecek hastalıklara karşı korunma yöntemleri anlatılır, sağlığın önemini vurgulayarak detaylı çalışmalar yapılır. Bu uğurda Dünya Sağlık Örgütü'nün de tüm dünya çevresinde ele aldığı ve önemsediği konulardan biri de obezitedir. Bundan sonra da alkol, sigara, uyuşturucu ve çeşitli bağımlılıklar ele alınır. Bu hastalıklar tek bir ülkeye özgü olmadığı için, tüm dünyada aynı anda çalışmalar yürütülür ve insanlara çeşitli konferanslar aracılığı ile bilgiler verilmeye çalışılır.

7 Nisan Dünya Sağlık Günü Çalışmaları

Obezite konusunda yıllardır özenle çalışan ve insanlığın çok büyük bir kısmının bu tehditle karşı karşıya olduğunu savunan Dünya Sağlık Örgütü, devletlerin Sağlık Bakanlıklarına büyük sorumlulukla yüklemiştir. Örneğin, okullarda ve iş yerlerinde düzenli beslenmenin nasıl mümkün olacağı, çocukların nasıl beslenmesi gerektiği, obezite riski taşıyan kişilerin nasıl belirlendiği gibi pek çok konuda çalışmaları Sağlık Bakanlıkları, Sağlık Örgütü ile koordine şekilde yürütmektedir.

Bir diğer önemli konu olan bağımlılıklarda ise, kullanan kişilerin yaş oranının artık iyice düşmesi itibari ile çok kapsamlı çalışmalar yürütülmektedir. Yine sağlık bakanlıkları bağımlılıklara karşı ücretsiz danışma hatları kurmuştur. Sağlık Örgütü bu anlamda sigara kullanımı gibi bağımlılıklara sahip olan kişilere yardımcı olmak üzere çeşitli projeler hazırlamıştır. Bu uğurda çeşitli reklamlar, kamu spotları ve broşürler hazırlanmakta ve dağıtılmaktadır.

Dünya Sağlık Günü Ve Önemi

Kronik rahatsızlıklar ise kişilerin en çok bilinçlenmesi gereken konulardan biridir. Eğer ailede olan birinin yaşadığı kritik rahatsızlıklar varsa, kişinin kendisine ya da çocuğunda da çıkma ihtimali vardır. Bu nedenle Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlıkları 7 Nisan Dünya Sağlık Günü  bu konuya da değinmeyi unutmazlar. Bu tarih dışında da sürekli olarak afişler hazırlanan konu ile ilgili bilgilendirmeler internet aracılığı ile kişilere ulaştırılmaktadır.

Sadece hastalık anlamında değil, sağlıklı beslenme olarak da çeşitli çalışmalar yapan Sağlık Örgütü özellikle yenilen besinlerin temizliğinden doğru şekilde tüketilmesine kadar pek çok bilgi kişilere verilir. Örneğin, tarladan pazar tezgâhlarına gelen ve kişilerin evine giren meyve sebzelerin temizliği oldukça önemlidir. Bu besinlerin tarlada iken, hayvan pisliklerine ve tarım ilaçlarına maruz kalabileceği unutulmamalıdır. Dolayısı ile de bu besinler dâhil her besini yıkamadan tüketmek doğru değildir.

7 Nisan Dünya Sağlık Günü

Çiğ, pişmemiş besinlerin tüketimi de oldukça önemlidir ve bu besinlerin vücuda zararı büyüktür. Örneğin, işlenmiş etler -sucuk, sosis, salam gibi- çiğ şekilde tüketilmemeli ve mutlaka pişirilmelidir. Bu konuya özellikle hamile kadınların ekstra dikkat etmesi gerektiği Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlıkları tarafından sıklıkla belirtilmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü'nün önemsediği bir diğer durumda, iklimsel rahatsızlıklar ve bulaşıcı hastalıklardır. Bu hastalıklar genel olarak farklı bir ülkeye gidildiğinde görülebilir. Vücut, alışık olmadığı her duruma ve her olaya tepki verdiği için farklı bir ülkenin havası da tepki vermesine neden olacaktır. Vücudun alışkın olmadığı bir durum sonucunda mikrop kapması veya çeşitli sebeplerden dolayı bulaşıcı hastalıklara yakalanması oldukça muhtemeldir. Bu konu ile ilgili uyarılar da kişiler tarafından dikkate alınmalıdır.

No more pages to load

No more pages to load

googletag.pubads().definePassback('/184585439/out_of_page', [1, 1]).display();