4 Yaş Çocuk Gelişimi Özellikleri

4 Yaş Çocuk Gelişimi Özellikleri Nelerdir? Çocuk gelişiminde dikkat edilmesi gerekenler? Çocuklarla ilgili merak ettikleriniz...

Daha hamile kaldığınız andan itibaren bebek gelişimi ile ilgili kitaplar okumaya başladınız öyle değil mi? Öncelikle karnınızda büyüyen yavru ile ilgili hafta hafta bebek gelişimi bilgileri ezberlendi. Sonrasında ise kucağınıza aldığınız minik yavrunuz için ay ay çocuk gelişimi kitapları okunmaya başlandı. Öncelikle bu konu hakkında bilmeniz gereken en önemli husus hiç bir çocuğun aynı olmadığıdır. Bir tanıdığınız çocuğunun yaptığı hareketleri sizin çocuğunuz da yapacak diye bir kaide asla söz konusu olamaz. Her çocuk kendi karakterini ve duruşunu oluşturma çabası içinde olan bir bireydir.

4 Yaş Çocuk Gelişimi Özellikleri

Yaşlar İle Sendrom Kelimesini Bağdaştırmak Doğru Mu?

2 yaş sendromu hemen hemen herkesten duyulan korkutucu gelen cümlelerin başında gelir. Bazı çocuklar için belirli süreçler oldukça zorlu geçebilir fakat bunu o yaş ile ilgili bir kesinlik durumuna getirmek yanlış olabilir.  2 ya da 4 yaş sendromu şeklinde cümleler ile o dönemin oldukça kötü olacağı algısı asla yaratılmamalı. Her ailede bu dönem farklı atlatılır. Çocuğun büyüme sürecinin ise zaten başlı başına bir dönüşüm olduğu unutulmamalıdır.

4 Yaş Çocuk Gelişimi Özellikleri

4 Yaş Çocuk Gelişimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

4 yaşındaki çocuğunuz artık kendi kararlarını verme aşamasındaki bir birey olduğundan “hayır” gibi sert cevaplar kullanmaya başlar. Cinsel kimliğin oluşmaya başladığı bu yaşlara çocuğunuz karşı cinse yakınlaşarak kendi cinsinden uzaklaşabilir. Sorgulama yapma durumu 4 yaş çocuk gelişimi için oldukça önemlidir. Öz bakım becerilerini yerine getiren çocuğunuz, oldukça hareketli bir döneme başlamış bulunmaktadır.

Öfke Patlamalarına Dikkat!

Çocuğunuzdan gelebilecek inatçı davranışlar ve yerinde durmayan tavırlar ile çileden çıkmanız oldukça olası. Her şeyden önce durup sakinleşmeye özen gösterin. Öfke patlamaları, çocuğunuza vereceğiniz cezalar, katı kurallar ve çocuğunuzu yaşıtları ile kıyaslamanız çok daha kötü sonuçlar doğurabilir. Okuduğunuz çocuk gelişimi kitaplarını hatırlayın.

Çocuğunuz sağlıklı gelişebilmesi için sadece çocuğunuzu yakından tanıyan uzmanların önerilerine dikkat etmelisiniz. Duyduğunuz her şeyi çocuğunuzun üzerinde tatbik etmek hem size hem de çocuğunuza zarar verebilir. Merak ettiğiniz tüm konular hakkındaki yazılara Kadin.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

No more pages to load

No more pages to load

googletag.pubads().definePassback('/184585439/out_of_page', [1, 1]).display();